Experimenten

Ik test graag dingen en probeer vaak theorieën uit in de praktijk door experimenten te doen met beleggingen. Ik heb geregeld succesjes, maar maak hierbij ook heel wat fouten. In de hoop dat niet alleen ikzelf, maar ook anderen kunnen leren van het proces.

Hieronder vind je de experimenten die ik heb gedaan en huidig doe.


Actueel

Het Portfolio Experiment

Ik heb zeven verschillende portfolio’s samengesteld en hier bij Trading212, via zogeheten “pies” / mandjes, een beleggingsplan ingesteld.

Het doel is om te testen hoe elk type portfolio het in onzekere tijden doet. Wat verder de risico's zijn en het voordeel / nadeel van elke maand inleggen via een dollar-cost-averaging strategie. 

Trading Experiment

Actief beleggen vergt veel tijd, kennis en moeite om het resultaat van passief beleggen op de langere termijn te kunnen verslaan. De meerderheid van actieve beleggers slaagt er niet in om de markt te verslaan.

Om mezelf en deze theorie te testen, doe ik sinds eind augustus 2022 een soort van competitie met … nou ja, mezelf. 

Unf*ck Your Future

Hoe investeer je in trends van de toekomst, die zich met name richten op schaalvoordelen en technologieën die een groot deel van ons werk gaan overnemen?

Hierover heeft Raoul Pal een video serie gemaakt, genaamd “How To Unf*ck Your Future”. Hij laat hierin zien waar hij in investeert. En die investeringen heb ik in een mandje gestopt bij Trading212.


Archief

Bitcoin DCA experiment

Om te zien wat het zou doen wanneer ik drie verschillende strategieën zou inzetten om Bitcoin te kopen, deed ik tussen november 2022 en half januari 2023 (10 weken lang) een testje.

Ik heb per strategie €500 beschikbaar gesteld, dus in totaal €1.500 voor deze test. Wat levert meer op: inleggen via Lumpsum, DCA of Limit-Orders?

Blijf op de hoogte!

Abonneer je net als 549 anderen op mijn nieuwsbrief. Kies voor directe notificaties zodra er een nieuw artikel online komt en/of de maandelijkse nieuwsbrief.

*Ik stuur je geen commerciële spam, beloofd!