Op de jaarlijkse koopjesdag Black Friday is het altijd feest.

De beurzen kelderden vanmorgen op het nieuws dat er zorgen zijn over een nieuwe corona-variant. We leven in een markt die gedreven wordt door verhalen. En zo ook nu. 

De Amsterdamse beurs zakte bij opening maar liefst met -3% en veel aandelen staan lager dan gisteren. Ze zeggen wel eens: 

“Je neemt de roltrap omhoog en de lift omlaag”.

Zo ook nu. 

Niet alleen aandelen, maar ook crypto’s krijgen klappen vandaag. Bitcoin staat op -7% en Ethereum op -10%. En veel andere, kleinere, crypto’s doen het niet veel beter.

Is het nu voorbij en moeten we allemaal in de paniek-modus? Ik denk het persoonlijk niet. Het kan, maar ik denk het niet.

We hebben vaker van dit soort verhaal-gedreven dalingen gehad, de afgelopen jaren. En ja, de koppen van de kranten liegen er niet om. Maar die draaien natuurlijk goed op heftig nieuws. Dus dat trekt lezers. Daar gaat het ze om.

Persoonlijk ben ik een koper op dit soort dagen.

“Buy when there is blood in the streets”.

Wat ik vanmorgen heb (bij)gekocht:

  • VHYL ETF
  • Bitcoin
  • Ethereum

Verder laat ik het even. Daalt het volgende week nog verder, dan ga ik kijken wat de reden is en koop ik wellicht nog wat bij. Zo lang dit soort dips kort van duur zijn, ben ik ervan overtuigd dat de opwaartse trend nog intact is en het bij een dip blijft.

Zo niet en duurt dit langer, dan pas ik mijn strategie aan van kopen naar afwachten.

Succes vandaag!

Blijf op de hoogte!

Abonneer je net als 549 anderen op mijn nieuwsbrief. Kies voor directe notificaties zodra er een nieuw artikel online komt en/of de maandelijkse nieuwsbrief.

*Ik stuur je geen commerciële spam, beloofd!

Financieel blogger en actief belegger sinds 2006. Schrijft sinds 2019 via z'n blog en nieuwsbrief over personal finance, investeren en de economie.

Reageer